Femcke 02-04-2001 tot 11-12-2018

Helaas hebben we moeten besluiten om onze lieve Fries Femcke in te laten slapen. Sinds de zomer had ze last van blessures. Ondanks meermaals bezoek aan de dierenkliniek en onze goede zorgen bleef ze te veel pijn houden. Ze was een schat van een paard, we gaan haar enorm missen!

 

 

Jannes Riphagen

Jannes

Wij hebben een droevig bericht. Jannes Riphagen, een zeer trouwe, toegewijde vrijwilliger, die zeer begaan was met ’t Hoefijzer, is op 89-jarige leeftijd overleden. Ruim dertig jaar was Jannes actief bij ’t Hoefijzer.

Zijn wens was om nog een keer langs de manege te gaan. Aanstaande zaterdag 18 augustus om half twaalf zullen we afscheid van hem nemen bij ’t Hoefijzer. Aansluitend vertrekken we naar de parkeerplaats van Kranenburg. Daar wordt Jannes door enkele paarden begeleid naar het crematorium.

Iedereen die afscheid van hem wil nemen is hiervoor van harte uitgenodigd (11.15 uur op de manege en/of 12.45 uur bij het crematorium).

 

 

Zomervakantie

De paarden hebben zomervakantie. Hun groene weiland is dit jaar niet zo groen, we voeren ze bij. Op maandag 3 september beginnen de lessen weer.

 

Simone onze clubheld 2017

In de clubheldenactie van de regionale kranten is Simone voor de gemeente Zwolle nummer 2 geworden!

Van harte gefeliciteerd!

Dank aan alle stemmers. Aan de nummer 2 is geen prijs verbonden. Behalve dan dat wij heel blij en vol waardering zijn en blijven over ieders inzet voor 't Hoefijzer!

We zijn er weer! Veel paardrijplezier!

   

De paarden hebben een goede zomer gehad, alle lessen zijn weer begonnen!

Mayck

In de vakantie is Mayck bij ons op stal gekomen.

 

Hoefijzerdag en BBQ 2017

Foto's van de Hoefijzerdag en barbecue op zaterdag 15 juli zijn te zien als je klikt op onderstaande foto.

Wally 22-06-1997 tot 31-05-2017

Wally1  Helaas hebben we afscheid moeten nemen van onze vrolijke, lieve, mooie Tinker, Wally. Vele jaren heeft hij hard voor ons gewerkt, altijd heel alert en werkwillig. Hij was kreupel en kon daar niet meer van genezen. We gaan hem missen!  Wally_hoofd 

Wally

 

 

Hoefijzerdag zaterdag 15 juli

Op zaterdag 15 juli hebben we weer Hoefijzerdag! Het thema is dit jaar Safari. Al onze ruiters kunnen zich opgeven om te paard op safari te gaan. Daarnaast is er van alles te doen; stormbaan, spelletjes, schminken, verloting.

In de kantine kun je nu een kleurplaat halen en deze ingekleurd weer inleveren, dan versieren we de manege alvast (en, voor de mooiste kleurplaat is er een prijsje).

 

 

14 februari 2017 Vrijwilligersinstructieavond

Op 14 februari was er voor alle vrijwilligers en stagiaires een instructieavond. Er waren vier workshops die gevolgd konden worden. We hebben uitleg gekregen over depressiviteit, iedereen heeft kunnen oefenen met reanimatie, onze paardenfysiotherapeut gaf uitleg over fysiotherapie en in de bak werd geoefend met de lift en het begeleiden van een paard.

   
   

 

Jul 19-4-1994 tot 31-12-2016

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van onze stoere, lieve, dappere Jul. Ruim 15 jaar heeft hij zich bij ons vol energie ingezet voor alle lessen. Jul ging altijd overal met ons mee naar toe, Jumping Amsterdam, Zwolle International, Hengelo en natuurlijk alle Landdagen met als topstuk afgelopen jaar Koningsdag. We gaan deze topper missen!

Jul

Landdag 2016

Foto's van de Landdag 11 juni 2016 in Hardenberg kun je zien via de volgende link.

Promotiefilmpje ParaPaard

Een tijdje terug was ’t Hoefijzer decor voor de opnames van het promotiefilmpje van ParaPaard. Zie onder het eerste resultaat.

Meer informatie over ParaPaard? Bezoek hun website.

 

 

 

Annet en Zafiro

Ben 24-06-1984 tot 14-06-2015

Helaas moesten we vandaag afscheid nemen van Ben. Ben was superbraaf, met rijden en mennen, voorop in het bos, of waar ook maar naar toe. Altijd was hij geïnteresseerd in alles en iedereen om hem heen. Heel sociaal in onze kudde paarden, hij was vriendjes met iedereen, we gaan hem missen.

 

Uitzending Toos en 't Hoefijzer

Heb je de uitzending op Nederland 2 gemist? Kijk dan via uitzending gemist. Toos komt uitgebreid in beeld!

 

Gosker Zorg verzorgt dagbesteding in manege ’t Hoefijzer

PERSBERICHT, Zwolle, 22-12-2014

Stichting Paardrijden Gehandicapten ’t Hoefijzer en Gosker Zorg gaan in 2015 intensief samenwerken op het gebied van dagbesteding. ’t Hoefijzer heeft een eigen, voor gehandicapten volledig aangepaste manege en beschikt over zo’n 15 paarden en pony’s. Al vele jaren biedt ’t Hoefijzer ruiters met een beperking de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding paard te rijden, te mennen of te voltigeren. In de manege is daarnaast ook veel werk te doen. Schoonmaken, vegen, voeren, stallen uitmesten, hooibalen verplaatsen, tuin en weides onderhouden etcetera. Door de samenwerking die nu is ontstaan kan dit gebeuren als dagbesteding voor mensen met een beperking, onder de deskundige en bevoegde begeleiding van de zorgonderneming van Merijn Gosker.

Voorzitter van de manege Rachel Bogaart is zeer verheugd met deze samenwerking: “’t Hoefijzer beschikt over een professioneel instructieteam en wordt verder vrijwel in zijn geheel gerund door vrijwilligers. De dagbegeleiding van mensen met een handicap is werk voor professionals. Dit deel neemt Merijn Gosker met zijn bedrijf nu voor zijn rekening waardoor Gosker Zorg samen met de deskundige begeleiding van ’t Hoefijzer een goede begeleiding kan geven aan de cliënten”. Het bedrijf van Merijn Gosker opent eind januari 2015 een lunchwinkel aan de Nieuwe Markt in Zwolle en voegt nu al de manege toe als locatie waar zijn cliënten met een verstandelijke handicap een zinvolle dagbesteding hebben.  

Beide partijen verwachten met deze samenwerking goed aan te sluiten bij de ontwikkelingen in de zorg. Door gebruik te maken van bestaande initiatieven zoals manage ’t Hoefijzer, beschikt de wijk Zwolle-Zuid nu over een extra locatie voor dagbesteding en kunnen de kosten laag gehouden worden. Beide partijen denken de samenwerking samen verder uit te kunnen bouwen en hopen dat dit initiatief veel navolging zal krijgen.

Samenwerking: R.Bogaart, Otto, U.Theis, M.Gosker
Van links naar rechts: 't Hoefijzer - Rachel Bogaart en Otto, Gosker Zorg - Ulrich Theis en Merijn Gosker

  

Nieuwe website voor gehandicapte ruiters van ’t Hoefijzer

PERSBERICHT, Zwolle, 22-12-2014

Tijdens de goed bezochte kerstbijeenkomst voor vrijwilligers, bood F&J webcreation uit Zwolle maandag 22 december een compleet vernieuwde website aan voor de gehandicapte ruiters van ‘t Hoefijzer. De voorzitter van Stichting Paardrijden Gehandicapten ’t Hoefijzer, mevrouw Rachel Bogaart, kreeg de nieuwe site aangeboden door Joyce Rademaker en Fred Drouven van F&J webcreation. Gedrieën keken zij, samen met alle aanwezige vrijwilligers en instructrices, toe hoe projectcoördinator Mark ten Klooster van F&J de site ‘online’ zette tijdens de bijeenkomst.

Stichting Paardrijden Gehandicapten ’t Hoefijzer verzorgt al meer dan 40 jaar paardrijlessen voor mensen met een beperking. Sinds 2001 doet ze dat in haar eigen manege aan de Hollewandsweg in Zwolle-Zuid, waar elke week zo’n 240 ruiters met een fysieke, geestelijke of psychische beperking kunnen rijden op de paarden en pony’s van ’t Hoefijzer. In de volledig aangepaste manege verzorgen zeven gediplomeerde instructrices en zo’n 150 vrijwilligers de paardrijlessen. Ook kunnen mensen met een beperking terecht voor men- of voltigelessen, en wordt er dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aangeboden. Als één van de weinige maneges voor gehandicapten, is ’t Hoefijzer in het bezit van het landelijke erkende certificaat ‘Veilig Paardrijden’. Zo kunnen garanties voor veiligheid van ruiter en dier én voor de kwaliteit van de lessen worden gegeven.

Met alle veranderingen die geïntroduceerd worden in de zorg, verandert ook de rol van ’t Hoefijzer. De jarenlange ervaring van ’t Hoefijzer, wordt steeds vaker ingeroepen door instellingen, maar ook door particulieren die zorgtaken vervullen. ’t Hoefijzer ontwikkelt zich daardoor tot een expertisecentrum voor paardrijden door mensen met een beperking. Om al die veranderingen ook op internet goed weer te kunnen geven, was het nodig om de website van ’t Hoefijzer volledig te verbouwen. Daarom werd dit voorjaar een start gemaakt met de ontwikkeling van plannen voor een nieuwe website.

Toen Joyce Rademaker, directeur/eigenaar van F&J webcreation in Zwolle (www.fenj.nl), hoorde van de plannen, twijfelde ze geen moment en bood ze spontaan aan om de bouw van de nieuwe site te verzorgen. Joyce: “Toen we hoorden van het plan voor een nieuwe website, zijn we een keer gaan kijken op de manege. Daar is goed te zien dat ’t Hoefijzer fantastisch werk doet voor haar ruiters. Als F&J webcreation willen we daar graag een bijdrage aan leveren. En omdat wij als inwoners van Zwolle-Zuid bijna buren zijn van de manege, geeft het helemaal een goed gevoel om iets voor ’t Hoefijzer te kunnen doen”.

Maandag 22 december, tijdens de kerstborrel voor de vele vrijwilligers van ’t Hoefijzer, werd de nieuwe website ‘online gezet’ door Mark ten Klooster, projectcoördinator bij F&J webcreation en verantwoordelijk voor de bouw van de site. Rachel Bogaart, voorzitter van ’t Hoefijzer zei in haar toespraak daarover: “De enthousiaste manier waarop de mensen van F&J webcreation reageerden op onze vraag om hulp, is een steun in de rug bij het vele werk dat onze instructrices en vrijwilligers doen. ’t Hoefijzer is voor het belangrijkste deel van haar inkomsten afhankelijk van sponsors en giften. Daarom is het fantastisch dat F&J deze nieuwe website kosteloos voor ons gebouwd heeft. Zo kan ’t Hoefijzer haar ruiters, de vrijwilligers én alle bezoekers goed op de hoogte houden van alles wat er rond de manege gebeurt. En ook kunnen we onze rol als expertisecentrum nog beter onder de aandacht brengen.” In de komende weken zal de website, die te vinden is via www.thoefijzer.nl, verder gevuld worden met informatie en mooie foto’s van ruiters, paarden en activiteiten van ’t Hoefijzer.