Onze paardencoaches zijn Hanneke en Karen

Hanneke is getrouwd en heeft twee kinderen. Een passie voor paarden heeft ze al van jongs af aan, ze rijdt vanaf haar vierde paard. Na haar studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding heeft ze zich verdiept in de betekenis van een paard voor mensen met een beperking, ze geeft al vele jaren les aan mensen met en zonder beperking.

Met de opleiding tot paardencoach heeft zij inzicht gekregen in de manier waarop zij nog meer mensen kan helpen met de kracht van paarden in relatie tot mensen. Hanneke is nuchter, empathisch, confronterend en zeer betrokken bij het welzijn van mensen.

Karen is getrouwd. Zij rijdt paard vanaf haar tiende en helpt vanaf haar zestiende mee met de lessen bij ’t Hoefijzer. Ze heeft een bachelor in bedrijfseconomie en geeft naast haar werk als data-analist al jaren les bij ’t Hoefijzer. Haar affiniteit met analyse van gegevens zet zij door in het coachen van mensen.

In de opleiding tot paardencoach heeft ze geleerd om patronen in het gedrag van mensen ontdekken. Karen zoekt naar mogelijkheden van iemand. Daarbij is ze oplossings- en resultaat gericht. Ze is zakelijk, eerlijk, bedachtzaam en intuïtief.

Samen halen ze het allerbeste uit jou en helpen je inzicht krijgen in je eigen mogelijkheden. Je bent uniek zoals je bent.

 

Paardencoaching

Wat kunnen wij bieden? Professionele begeleiding in de zoektocht naar jezelf. Met behulp van de puurheid van een paard kom je tot mooie inzichten.

Paarden leven in de natuur in een kudde en reageren vanuit hun instinct altijd in het hier-en-nu. Ze communiceren non-verbaal met hun houding, gedrag, uitstraling. Zoals ze op andere paarden reageren, reageren ze ook op mensen. Door de paardentaal te kennen, kan de coach de reacties van het paard tijdens een sessie vertalen naar de persoon toe.

Onze 16 paarden zijn vakkundig opgeleid voor het werk dat ze doen. Ze zijn zelf goed in balans en hebben ieder hun eigen karakter. ’t Hoefijzer heeft het welzijn van de paarden hoog in het vaandel. De paarden staan dagelijks buiten en kunnen zo veel vrij bewegen en socialiseren. Dit maakt ze geschikt zowel voor de lessen als voor het coachen.

De coaching wordt gegeven op een prachtige locatie. ’t Hoefijzer beschikt over een binnen- en buitenbak gelegen aan de rand van het bos. De manege biedt ruimte om in alle rust een coachsessie te volgen.

 

Doelgroep

Paardencoaching is geschikt voor oud, jong, met of zonder handicap. Je hoeft geen affiniteit met paarden te hebben. Het paard wordt ingezet om je een spiegel voor te houden/ eigen gedrag inzichtelijk te maken en te ervaren.

Samen gaan we kijken naar onderwerpen die jou bezighouden.
Met een sessie op maat gaan we samen met een paard met jou aan het werk.

Mogelijke onderwerpen waar we aan kunnen werken:

 • Grenzen leren stellen
 • Verminderen van angsten
 • Leren omgaan met frustratie
 • Niet begrepen voelen
 • Hulp leren vragen
 • Sociale vaardigheden ontwikkelen
 • Sociale interactie aangaan
 • Bevorderen ontspanning
 • Re-integratie: plan van aanpak maken
 • Zelfvertrouwen vergroten
 • Omgaan met faalangst
 • Balans zoeken
 • Beter leren omgaan met stress
 • Burn-outbegeleiding

Wat kun je bij ons afnemen?

Paardencoaching

Na een intake (telefonisch maximaal 10 minuten) nodigen we je uit op locatie voor een coachsessie. Dit duurt ongeveer 1,5 uur. We beginnen met iets te drinken en dan gaan we aan de slag. Iedere sessie ronden we af met een korte evaluatie. Je kunt kiezen uit de volgende opties:
1 sessie, een proeverij paardencoaching - € 120,00
3 sessies, een traject paardencoaching - € 340,00

Je kunt bij ons ook:

Verbinding maken met het paard

Wij bieden de mogelijkheid om samen met een paard in verbinding te komen (met jezelf en het paard, door middel van het paard). Heb je interesse in dit traject, dan beginnen we onder het genot van iets te drinken met uitleg over de paardentaal. Aansluitend gaan we vooral praktisch aan de slag met het paard. In ons kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen. Je begint met het paard in stilte verzorgen, daarna is er de mogelijkheid een stukje te wandelen of wat grondwerk te doen. We sluiten af met een korte evaluatie. Alles inclusief ben je ongeveer 1,5 uur per sessie bezig.
Als je dit traject afneemt voor drie sessies, bouwen we het grondwerk uit met ingewikkelder opdrachten en gaan we de laatste keer aan de slag met leidinggeven en –nemen eventueel met een ander paard.
1 sessie verbinden - € 87,50
3 sessies verbinden - € 260,00

Introductie grondwerk en paardencoaching

Voordat je het paard jou laat coachen eerst meer weten over paardengedrag? Volg dan een unieke combinatie van bovenstaande twee trajecten. In de eerste sessie maak je verbinding met je paard (en jezelf), tijdens de tweede sessie doen we grondwerk met een paard en in sessie drie word je gecoacht op een onderwerp naar jouw keuze. Iedere sessie beslaat ongeveer 1,5 uur. Dit traject van 3 sessies kunnen we je bieden voor € 290,00.

Angst verminderen te paard

Wil je een opfriscursus buitenrijden, weer vertrouwen opbouwen na een val? Onze paarden zijn goed doorgereden en kunnen je helpen weer met een vertrouwd gevoel uit rijden te gaan.
3 privélessen van 45 minuten - € 225,00
Informeer naar de beschikbaarheid.

Alle trajecten zijn meerdere malen af te nemen. Facturatie vindt plaats bij aanvang.

Zin om paardencoaching te doen, of interesse in één van onze andere trajecten? Twijfel niet, mail of bel naar Hanneke of Karen.

 

Hanneke: hanneke@thoefijzer.nl - 06-23283975
Karen: karen@thoefijzer.nl - 06-11174900

 

Teamcoaching of bedrijfsuitje

Heb je interesse in een teamtraject voor je afdeling, ook daar kunnen wij begeleiding in bieden voor een dagdeel. Informeer naar de mogelijkheden!

Re-integratie

Zoek je een re-integratieplek, wij kunnen je begeleiden doormiddel van coaching en het bieden van een gestructureerde werkplek of dagbesteding. Informeer naar de tarieven die hiervoor gelden.