Vertrouwenspersoon

Het kan voorkomen dat je op de manege iets opmerkt of dat je iets overkomt waar je graag met iemand over wilt praten. Je kunt daar natuurlijk altijd met iemand van het instructieteam of het bestuur over praten, maar mocht je dat liever met een onafhankelijk iemand willen doen, dan kan dat.

Per 1 januari 2021 hebben we een vertrouwenspersoon, Marianne Grooten. Zij is bereikbaar per mail op vertrouwenspersoon.thoefijzer@gmail.com en zij stelt zich hier aan je voor:

Sinds dit jaar ben ik vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen voor iedereen bij ’t Hoefijzer. Je kunt bij mij terecht als je niet weet hoe je een situatie met vervelend gedrag oplost. Denk aan vragen of situaties die te maken hebben met pesten, agressie, seksuele intimidatie of discriminatie. Dit soort dingen komen overal voor. Iets dat als een grapje begon bijvoorbeeld, kan gedrag worden dat over een grens gaat. Natuurlijk probeer je om over een nare situatie te praten met degene om wie het gaat. En vaak kom je er dan samen wel uit. Toch kan het gebeuren dat dit niet goed lukt.

Als je mij een e-mail stuurt, maken we snel een afspraak voor een gesprek. Ik ga vertrouwelijk om met jouw gegevens en met wat je me vertelt. Ik luister goed naar je verhaal en kan je adviseren en ondersteunen bij het vinden van een oplossing. Ook bij twijfel mag je contact met mij opnemen: vertrouwenspersoon.thoefijzer@gmail.com.